Från vingård till glas, en exklusiv afton med stjärnsommelierer på Mr. P
Det bästa som finns under årets första månad är att resa. Helst någonstans varmt, med god mat. Den 29 januari bjuder vi med er till Italien! Landet där san marzano-tomaterna smeks av solens strålar, vesporna brummar likt bin längs landsvägarna och espresson slår som stöten från ett bilbatteri. Det bästa av allt? Du behöver inte ens packa resväskan.
Den 29 januari 2025 bjuder vi in till en oförglömlig vinupplevelse hos Mr. P, när vi tillsammans med några av vinvärldens mest erkända namn presenterar en exklusiv vinprovning fokuserad på regionen Friuli Venezia Giulia och den prestigefyllda appellationen Collio DOC. För kvällen får vi äran att välkomna våra kära vänner Eros Teboni (World’s Best Sommelier 2018), och Joseph Mounayer (president för ASLIB och ambassadör för Citadells du Vin), som tillsammans med Lavinia Zamaro och Giulia Formichetti från Consorzio Collio guidar oss genom en unik vinresa.
Consorzio Collio har sedan 1964 varit en ledande kraft i att främja den fantastiska vinproduktionen i regionen. Collio DOC är känd för sina eleganta vita viner, som Friulano, Ribolla Gialla och Malvasia Istriana, samt de unika orangea vinerna som framställs genom lång maceration. Under kvällen kommer vi att smaka på ett noggrant urval av viner från denna ikoniska vinregion, i perfekt harmoni med en specialkomponerad 6-rättersmeny.
För 1295 kr får du en upplevelse i världsklass, där du får smaka på 10 viner, alla noggrant utvalda för att ge en komplett och exklusiv smakupplevelse. Menyn är skapad för att framhäva de bästa smakerna från vinerna och ta dig på en kulinarisk resa du kommer berätta om för barnbarnen.
Datum: 29 januari 2025
Pris: 1295 kr per person
Platser: Begränsat till endast 20 platser
Menyn för kvällen:
Riabolla Gialla from Vosca 2023
Krispig rösti, löjrom från Kalix, citronpärlor, dill, vispad smetana.
Pinot Grigio Komjanc Alesio 2023
Friulano from Zorzon 2023
Lättgravad & eldad lax, avokado- & jalapeñocrème, grön gazpachovinägrett, rättika, syrad
grön tomat, papadams.
Savignon Caccese 2023
Collio Bianco from Zuani Riserva 2021
Buffelmozzarella, serrano, vintersallad, habañero- & apelsinsvinägrett, rostad mandel, samt
foccacia med ricotta, salsa verde & kronärtskocka.
Pinot Grigio from Sturm (Ramato) 2023
Collio Bianco from Picech 2019
Gnocchi, smörsås, rostad & picklad jordärtskocka, svartkål, hasselnötter, krispig salvia.
Friulano from Branko 2023
Collio Rosso from Coser 2019
Kalventrecote, palsternackspuré, rödvinssky, sotad lök, svamp, friterad rosmarin.
Friulano Zegla from Renato Keber 2016
Ostservering – Pecorino, gorgonzola, robiola, päron, fikon, honung.